Cukrų suberkite į puodą, supilkite vandenį ir vis pamaišant virkite. Pradžioj sirupas greitai virs ir burbuliuos, į pabaigą virimo burbulai kils iš lėto. Kol sirupas verda, aukštokame inde įmušame kiaušinio baltymus ir mikseriu išplakame iki standžiu putų. Grįžtame prie sirupo: paimam sausą šakutę ir įmerkiam į tą verdantį sirupą, pabandom išpūsti burbulą. Jei burbulas išsipūtė pro šakutės tarpą, vadinasi, sirupas jau išvirė ir tinkamas pilti į išplaktus baltymus. Sirupas verda gana greitai, tad nepalikite jo be priežiūros, turite jį nuolat stebėti, kad neparuduotų. Jei parudavo, naudoti jis nebetinkamas.
Išvirę sirupą, nukeliame nuo viryklės ir tuoj pat labai plona srovele pilame į išplaktus baltymus, pilant taikome į tą vietą, kur sukasi plakimo šluotelės. Plakdami įpilame citrinos rūgšties (0,5 arbatinio šaukštelio). Vis plakdami įstatome indą į kitą šalto vandens indą (pasiruošti iš anksto). Plakti reikia kokias 10 min, kol beze praauš. Kartais išsiplaka ir greičiau. Jei beze, išspausta pro konditerinį maišelį po minutės nepraranda formos,vadinasi jum šitas kremas pavyko!
Tinka tortams, pyragėliams ir kitiems skanėstams puošti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)