Autorius apie receptą:
Greiti, pigūs ir labai skanūs. Šis receptas mūsų šeimoje tradicinis, paveldėtas iš močiutės. Blyneliai gaunasi minkštučiai, purūs, labai skanu valgyti su grietine arba
Greiti, pigūs ir labai skanūs. Šis receptas mūsų šeimoje tradicinis, paveldėtas iš močiutės. Blyneliai gaunasi minkštučiai, purūs, labai skanu valgyti su grietine arba jogurtu.
(...daugiau)(...mažiau)
Vitalija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
0.5 vieneto
kopūstų
(nedidelio)
2 stiklinės
miltų
1.5 stiklinės
pieno
2 vienetai
kiaušinių
šiek tiek
druskos
šiek tiek
maltų kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš pieno, miltų ir kiaušinių išmaišykite blyninę tešlą. Pagardinkite druska ir pipirais. Mano močiutė dar dėdavo arbatinį šaukštelį cukraus (jo poskonis labai dera su kopūstais), bet aš dažnai ir neįdedu, vis tiek blynukai būna gardūs.
2.
Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite burokine trintuve - turėtų gautis daugmaž pilna lėkštė sriubai. Arba galite susmulkinti virtuviniu kombainu, taip dar greičiau.
3.
Sumaišykite kopūstus su blynų tešla. Jeigu norisi, dar galima įpjaustyti truputį žalumynų (pvz. krapų ar petražolių). Įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.