Braziliški kondensuoto pieno saldainiai su kokosais
AUTORIUS:
Ona
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Labai skanūs, visai nesudėtingai paruošiami kokosiniai saldainiukai smaližiams - tradiciniai braziliški Beijinhos saldainiai. Tinka ir prie kavos pasmaližiauti, ir dovanoti.
Labai skanūs, visai nesudėtingai paruošiami kokosiniai saldainiukai smaližiams - tradiciniai braziliški Beijinhos saldainiai. Tinka ir prie kavos pasmaližiauti, ir dovanoti.
Ona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
397 gramai
kondensuoto pieno, saldinto
(1 skardinės)
40 gramų
kokoso drožlių
(+apvoliojimui)
20 gramų
sviesto
(+trupučio aptepimui)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Storadugniame puode kruopščiai išmaišyti kondensuotą pieną, kambario temperatūros sviestą, kokoso drožles ir druską.
2.
Tik gerai išmaišius statyti ant viryklės kaitinti. Kaitinti ant nedidelės kaitros, nuolat maišant, kad neprisviltų. Masė turi pradėti virsnoti, nenustokite maišyti! Kaitinkite, kol masė gerokai sutirštės - perbraukus mentele per dugną, masė neturi iš karto subėgti į tarpelį.
3.
Švarų dubenėlį ištepti sviestu, supilti kondensuoto pieno masę ir palikti visiškai atvėsti.
4.
Delnus ištepti sviestu, šaukštu gnybti gabalėlį kokosinės masės, tarp delnų volioti kamuoliuką ir apvolioti kokoso drožlėse. Viskas!
Patarimai:
•
Patariu maišyti silikonine mentele, jei tokią turite, prie jos mažiau lips masė.
•
Jeigu saldainių nevalgysite iš karto, juos saugokite šaldytuve.