1.
Sirupą reikia gaminti iš vakaro, nes šiam pyragui jis reikalingas visiškai atvėsęs. Taip pat, kaip pastebėjote, jam reikalingas labai tirštas sirupas.
2.
Ruošiame sirupą: puode sumaišome visus ingredientus, verdame, kol užverda. Įlašiname keletą lašų citrinos sulčių (tam, kad sirupas sekančią dieną nesusicukruotų) ir paliekame atvėsti. Šiam galaktoburekui viso nurodyto kiekio sirupo neprireiks, bet dažniausiai jo pasiruošiame kiek daugiau.
3.
Ruošiame kremą: į didesnį puodą supilame pieną, pusę cukraus, gabaliukais supjaustytą sviestą. Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
4.
Dubenyje sumaišome likusį sviestą, smulkius manus, miltus ir kiaušinius. Kai pienas užverda, supilame į kiaušinių masę dalį karšto pieno, maišome, kad susilygintų temperatūros.
5.
Supilame įšilusią kiaušinių masę į verdantį pieną. Sumažiname ugnį, maišome šluotele kremą, kol jis ima tirštėti. Tai įvyks pakankamai greitai.
6.
Kaitiname apie porą minučių, kol kremas taps pakankamai tirštas ir lėtai burbuliuos.
7.
Nukeliame nuo ugnies, įmaišome apelsino žievelę ir vanilę.
8.
Surenkame Galaktobureką: ištepame lydytu sviestu molinę formą, įklojame pirmą filo tešlos lakštą, kraštines paliekant išorėje. Ištepame sviestu.
9.
Įklojame antrą tešlos lakštą, dedame jį įstrižai pirmajam lakštui, kraštines paliekant ir vėl išorėje. Ištepame sviestu.
10.
Perpjauname trečiąjį lakštą vertikaliai pusiau ir įklojame vieną perpjautą pusę ant jau esančių lakštų, kad uždengtų visą pagrindą.
11.
Sudedame pusę paruošto kremo, išlyginame paviršių. Užlenkiame link centro visas apatinių filo lakštų kraštines, ištepame sviestu.
12.
Dedame pusiau perpjautą filo tešlos lakštą taip, kad uždengtų visą paviršių. Ištepame sviestu. Atsargiai nupjauname tešlą pagal molinę formą, švelniai užkišame ją pagal kraštines. Taip uždedame iš viso 4 sluoksnius, juos ištepant gausiai sviestu.
13.
Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
14.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C, ištraukiame galaktobureką iš šaldytuvo, peiliu švelniai padaliname (tik viršutinius sluoksnius) paviršių į 8 dalis (darant kryžius).
15.
Kepame apie 30-40 minučių, kol paviršius įgauna rusvą spalvą.
16.
Ištraukiame ir sulaistome šaltu sirupu karštą galaktobureką. Pilame sirupą dalimis po keletą samčių, palaukiant, kol jį sugers.
17.
Paliekame atvėsti. Mums jis skaniausias šaltas, palaikytas kelias valandas šaldytuve.