Autorius apie receptą:
Labai lengvai pagaminamas minkštutis, purus pyragas. Vietoje džiovintų abrikosų galima dėti bet kokių kitų džiovintų vaisių arba uogų. Arba galima įpjaustyti šviežių
Labai lengvai pagaminamas minkštutis, purus pyragas. Vietoje džiovintų abrikosų galima dėti bet kokių kitų džiovintų vaisių arba uogų. Arba galima įpjaustyti šviežių vaisių, pavyzdžiui, obuolių ar kriaušių.
(...daugiau)(...mažiau)
sandra
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės
miltų
1 stiklinė
cukraus
1 stiklinė
grietinės
3 vienetai
kiaušinių
100 gramų
džiovintų abrikosų
1 šaukštas
sviesto
2 šaukšteliai
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius gerai ištriname su cukrumi ir kambario temperatūros sviestu.
2.
Supilame grietinę, ir nuolat maišant suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltus dėkite pamažu, ne iškart visus, nes tešla turi gautis tokia tirštos grietinės konsistencijos, tad priklausomai nuo kiaušinių dydžio miltų gali prireikti ir šiek tiek mažiau. Galiausiai suberiame susmulkintus džiovintus abrikosus.
3.
Sudedame tešlą į kepimo skardą, pateptą svietu arba išklotą kepimo popieriumi. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30-40 minučių (kol viršus gražiai paruduos, o įsmeigus medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų).
Kokio riebumo dėti grietinę.pas mus tik 10 ir 24% yra o gal jogurtas tinka
ATSAKYTI
Egle
2021-01-11 15:00
Super pyragas, lengvai pagamint ir labai skanus. Cukraus pagal komentarus dėjau mažiau ir pridėjau džiovintų spanguolių
ATSAKYTI
Grete
2020-04-03 00:34
Skanus pyragas, as idejau sviezia obuoli ir imaisiau, súper skonis
ATSAKYTI
Aš
2020-04-01 19:50
Ačiū už skanų receptą
ATSAKYTI
Birutė
2020-02-01 23:34
Iš tiesų, tešla lengvai paruošiama, dėjau mažiau cukraus, nes nemėgstu saldžiai, ir nusukau abrikosus. Skonis pyrago geras :) Tik man jis susmego - neturiu "rankos" šiuo klausimu.
ATSAKYTI
Jolanta
2019-02-24 09:34
Labai paprastas ir greitas pyragas. Tik aš sumažinau cukraus kiekį, nedėjau abrikosų, o i tešlą įmaisiau su šaukštus riešutų sviesto ir truputį aguonu. Gavosi tobulas pyragas/duona! Ir nepaprastai skanu pusryčiams su sūrio riekele
ATSAKYTI
Jūratė
2018-05-18 21:25
Tešla labai lengvai paruošiama ir super skanu.
ATSAKYTI
Jurgita
2017-10-01 18:17
Labai skanu ir paprasta padaryt. Tik kitą kart dėsiu abrikosus ant viršaus, nes visi nusėdo į dugną
ATSAKYTI
Loreta
2017-10-02 15:02
Galite tešlą truputį tirštesnę daryti arba abrikosus, prieš dedant į tešlą, truputį apvolioti miltuose. Ir įmaišyti labai palengva. Tada nenusėda :-)
ATSAKYTI
Inga
2012-02-01 19:38
Minkštas, purus, greit iškepa. Nedėjau abrikosų, valgėm su trintomis uogomis. Galbūt dėčiau šiek tiek mažiau cukraus.
ATSAKYTI
Ruta
2011-11-28 12:11
O kokio tirštumo tešla turi būti?
ATSAKYTI
Liana
2017-08-23 17:32
Tokia tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu gautųsi kietesnė, įdėkite dar grietinės arba tiesiog dėkite mažiau miltų. Nes kiaušiniai būna skirtingo dydžio ir skirtingų rūšių miltai skirtingai brinksta, tad tikslų miltų kiekį reikėtų pagal tešlą žiūrėti.
ATSAKYTI
Pyragas
2011-02-26 11:32
Nuostabus pyragas!:) Truputi pakeiciau recepta gavosi dar skaniau;) Idejau 2-3 saukstus kakavos, vietoj abrikosu - graikisku riesutu, kai iskepe virsu istepiau mazu sluoksniu sokaladinio kremo (nutela) ir uzbarsciau kokoso drozlem;) Pasaka!:)
ATSAKYTI