Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
bulvių
(virtų su lupena)
200 gramų
miltų
4 šaukštai
krakmolo
1 vienetas
kiaušinių
pagal skonį
druskos
šiek tiek
sviesto
šiek tiek
petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sutrinti šakute.
2.
Į trintas bulves suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, druską ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų (miltų nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta).
3.
Imti po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo volioti pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. Ritinėlius supjaustyti 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leisti jiems apdžiūti (palikti apie 30 min.).
4.
Dėti virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils į paviršių (2-3 minutes).
5.
Išgriebtus virtinukus gerai nuvarvinti, sukrėsti į keptuvę su ištirpintu sviestu ir apkepti. Pabarstyti kapotomis petražolėmis ir išmaišyti. Tiekti su sviesto ir grietinės padažu. Galima pabarstyti tarkuotu parmezanu. Skanaus!