1.
Tešlai dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
2.
Sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą ar burokine tarka sutarkuotą šaltą sviestą. Trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius.
3.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, nelipnią, glotnios tekstūros tešlą.
4.
Suvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
5.
Paruoškite įdarą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
6.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.
7.
Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir kepkite dar minutę, kol sukris. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Palikite atvėsti.
8.
Sumaišykite varškę, tarkuotą kietąjį sūrį, kiaušinį ir atvėsintus keptus špinatus.
9.
Suformuokite kibinus. Tešlą iškočiokite į maždaug 3-4 mm storio lakštą. Dubenėliu ar kitu turimu indu išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštą paruošto įdaro.
10.
Sulenkite tešlą, palikdami įdarą viduryje, ir užspauskite kraštelius.
11.
Pirštais užsukite kraštelius, suformuodami banguotą „pynutę“.
12.
Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
13.
Suformuotus kibinus perkelkite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpelius
14.
Kibinus aptepkite plaktu kiaušiniu, apiberkite trupučiu sezamų sėklų.
15.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol kibinų viršus taps gražiai auksinės spalvos, o įdaras bus pilnai iškepęs. Patiekite kibinus dar šiltus ar atvėsintus.
•
Tešlai naudokite šaltą sviestą ir minkykite ją greitai, neleisdami sviestui sušilti ir ištirpti. Šaltas sviestas tešlai suteiks trapumo.
•
Stenkitės formuoti vienodo dydžio kibinus, kad šie keptų tolygiai ir iškeptų vienu metu.
•
Formuodami kibinus, rūpestingai užspauskite ir užsukite kraštelius, kad kepant įdaro sultys neišbėgtų.
•
Kibinus valgykite šiltus ar atvėsusius. Jei lieka kitai dienai, laikykite sandariame inde, kad tešla neapdžiūtų ir neišsausėtų. Kitą dieną kibinus galite atšviežinti, trumpai pašildydami orkaitėje.
•
Į varškės įdarą galite įmaišyti kepintų porų ar smulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
•
Įdarą galite ruošti ne vien pikantišką, bet ir saldų – vietoje svogūnų, česnakų, špinatų ir sūrio, varškę pagardinkite žiupsniu cukraus.