Moliūginiai saldainiai su džiovintomis spanguolėmis
AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 7)
Autorius apie receptą:
Norisi kažko ypatingo? Lengvo ir nesaldaus deserto? Moliūginiai saldainiai jums labai tiks. Ir ko tik negalima iš moliūgų pagaminti, skonis nustebins ne vieną. Be to, gaminimui
Norisi kažko ypatingo? Lengvo ir nesaldaus deserto? Moliūginiai saldainiai jums labai tiks. Ir ko tik negalima iš moliūgų pagaminti, skonis nustebins ne vieną. Be to, gaminimui laiko tikrai daug nereikės.
(...daugiau)(...mažiau)
Rasa
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų
moliūgų
(be žievės ir sėklų)
100 gramų
cukraus
10 gramų
agar agaro
pagal skonį
citrinų
pagal poreikį
džiovintų spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupti moliūgui žievę. Pasverti grynos masės 500 g. Supjaustyti kubeliais.
2.
Sudėti pjaustytą moliūgą į puodą ir užpilti vandens, kad apsemtų. Virti apie 15 min, kad suminkštėtų. Tuomet elektriniu trintuvu sutrinti iki vienalytės masės Suberti cukrų ir pavirti apie 4 min.
3.
Į agar agaro miltelius įpilti 5-6 šaukštus šalto virinto vandens ir išmaišyti. Šią masę supilti į moliūginę tyrę ir pavirti viską dar apie 3 min.
4.
Nuplauti džiovintas spanguoles, nusausinti ir suberti į masę. Tinka ir razinos.
5.
Moliūginę masę supilti į plėvele dengtą indą (kad patogiau išsiimtų), atvėsinti ir dėti į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.
6.
Sustingus, pjaustome gabaliukais, galima apvolioti ir cukraus pudroje.