1.
Duoną iš abiejų pusių apkepame sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kol taps traški.
2.
Smidrus nuplaunam, nulaužiam “suragėjusią” koto vietą, aš jų nevalau, tiesiog nulaužiu kietąją koto apačią. Kiekvieną supjaustom į 2-3 dalis ir dedame ±2 minutėm į verdantį vandenį. Svarbu nepervirti, išorėje turėtų likti truputį traškūs. Smidrus nusausinam. Aš dar mėgstu apkepti keptuvėje svieste su išspausta česnako skiltele. Bet to daryti nebūtina.
3.
Nulupam avokadą, sutrinam šakute arba trintuvu ir apšlakstome citrinos sultimis pagal skonį.
4.
Sluoksniuojam sumuštinį: duona, avokado “užtepėlė”, smidrai, trupintas Feta sūris, keletas pistacijų. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, tirštuoju Balsamico padažu, jeigu norisi. Pagardinam pipirais.