Pomidorinis vieno puodo jautienos ir daržovių troškinys

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Pomidorinis vieno puodo jautienos ir daržovių troškinys
Pomidorinis vieno puodo jautienos ir daržovių troškinys
Pomidorinis vieno puodo jautienos ir daržovių troškinys
Autorius apie receptą: Minkšti jautienos gabalėliai pomidoriniame padaže su saldžiomis morkytėmis – sotiems ir skaniems sekmadienio pietums. Nors prireiks laiko troškinti, bet darbo visai nedaug, Minkšti jautienos gabalėliai pomidoriniame padaže su saldžiomis morkytėmis – sotiems ir skaniems sekmadienio pietums. Nors prireiks laiko troškinti, bet darbo visai nedaug, nes didžiąją jo dalį už Jus atliks orkaitė! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
450 gramų jautienos (naudojome Krekenavos Grynuoliai)
400 gramų konservuotų pomidorų
400 mililitrų sultinio
2 vienetai morkų
2 saujos pievagrybių (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių jautienai
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei jautienos gabalėliai dideli, perpjaukite juos pusiau.
2.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Didesnėje kaitroje apkepkite jautienos gabalėlius iš visų pusių – taip užrakinsite mėsos sultis. Po to sudėkite į puodą.
3.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius.
4.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, apkepkite apkepkite svogūnus, kol suminkštės, sudėkite česnaką ir pakepkite keliolika sekundžių, kol paskleis aromatą. Dėkite pievagrybius ir pakepinkite, kol šiek tiek susileis. Sudėkite ant mėsos.
5.
Morkas pjaustykite stambesniais griežinėliais ir sudėkite į puodą.
6.
Užpilkite sultiniu ir konservuotais pomidorais. Įberkite druskos, prieskonių. Puodą uždenkite dangčiu, jei tinkamo neturite, uždenkite folija.
7.
Troškinkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 - 2.5 valandas, kol mėsa išsitroškins ir suminkštės.
8.
Paragaukite, jei mėsa dar nėra norimo minkštumo, galite dar pratęsti troškinimą, kol mėsa bus pakankamai minkšta.
Patarimai:
Tokį troškinį galite troškinti tiek uždengtame puode ant viryklės (pačia silpniausia kaitra), tiek orkaitėje.
Troškinį rekomenduojame patiekti su bulvių koše, tačiau tiks ir ryžiai ar kitoks mėgstamas garnyras.
Jei naudosite labai rūgščius pomidorus, dėkite daugiau morkų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Irmantas
2019-12-28 20:01
Nuostabiai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital