Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
160 g miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
260 g vandens
1 žiupsenlis druskos
1 šaukštas cukraus
Įdarui:
RUDUDU
100 g šokolado aplieti pyragėliams.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode užkaiskite 260 g vandens, 100 g sviesto, šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos.
Kai vanduo su sviestu užvirs ir sviestas jau bus pilnai ištirpęs, į verdantį skystį suberkite 160g miltų ir iškart pradėkit intensyviai maišyti (plakti). Jei tešlą maišysite rankomis, miltus teks suberti į užvirusį vandenį ir plakti intensyviai rankomis, kol gausis vienalytė masė.
Tada vieną po kito įmušti du didelius kiaušinius. Jei kiaušiniai mažučiai, gali prireikt ir trijų. Kaip nuspręsti? Paimkite žiupsnelį tešlos tarp rodomojo piršto ir nykščio ir atitraukite pirštus vieną nuo kito. Tešla turi būti tąsi, o ne nutrūkti.
Skardą išklokite pergamentu, formuokite pyragaičius 1 cm dydžio ir kepkite 8 - 15 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C. Orkaitės NEDARINĖTI.
Iškeptus pyragėlius užpildyti „rududu“ įdaru, aplaistyti šokoladu