Salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
Salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
2 saujos salotų
2 vienetai pomidorų
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
pagal skonį žolelių (kalendrų, petražolių ar kitų mėgstamų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didesnio)
60 mililitrų vandens
50 mililitrų obuolių acto
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Marinatui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
3 skiltelės česnako
1 šaukštas medaus
2 šakelės čiobrelių šakelių
2 šakelės raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Marinuojame vištieną: susmulkiname česnako skilteles, čiobrelį bei raudonėlį ir sumaišome su likusiais marinato ingredientais. Pilame ant vištienos ir leidžiame pasimarinuoti apie valandą.
2.
Marinuojame svogūnus: karštą vandenį sumaišome su obuolių actu, cukrumi ir druska. Plonais pusžiedžiais supjaustome raudonąjį svogūną ir apipilame pasiruoštu marinatu. Svogūnams pakaktų pasimarinuoti ir 15 min., arba kol paruošite visus likusius salotų ingredientus.
3.
Ruošiame salotų padažą: susmulkiname česnako skiltelę ir gerai išmaišome su likusiais salotų padažo ingredientais.
4.
Įkaitiname grilį iki 200-220°C.
5.
Kepame vištieną grilyje ant tiesioginės kaitros apie 20 min. Vidury kepimo apverčiame. Baigiant kepti vištienos vidinė temperatūra turėtų būti apie 74-75°C. Jei neturite prieigos prie grilio, vištiena puikiai iškeps ir keptuvėje ar orkaitėje.
6.
Suplėšome salotų lapus, supjaustome pomidorus ir agurkus.
7.
Į didelį serviravimo dubenį/lėkštę dedame daržoves, grilintą vištieną, marinuotą svogūną, trupiname VILVI Memel Blue mėlynojo pelėsinio sūrio, padekoruojame žolelėmis. Viską pašlakstome pasiruoštu padažu
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital