1.
Sviestą, medų ir cukrų pakaitinti ant mažos ugnies iki vientisos masės, tik nereikia užvirinti. Nuimti nuo viryklės, palikti trumpam atvėsti ir įmaišyti sodą. Kai beveik visiškai atvės, įmušti vieną kiaušinį ir nuolat maišyti. Pabaigoje suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir dar kartelį viską išmaišyti. Tešla turi būti tiršta.
2.
Aliuminę foliją sukarpyti į maždaug 5 vnt. 33-35 centimetrų stačiakampius ir padaryti formas kepti torto padams. Padalinti tešlą šaukštu po lygiai ir kepti įdėjus po vieną į torto formą 180 C laipsnių orkaitėje apie 8 -10 minučių. Iškepus keletą minučių atvėsinti, o tada atsargiai nuimti foliją.
3.
Aviečių pertepimui padaryti aviečių tyrelę. Avietes nuplauti ir pakaitinti puode su trupučiu cukraus iki virimo. Tada perkošti, kad neliktų sėklyčių. Į dar karštą tyrelę įmaišyti smulkią želatiną, kad ji ištirptų. Tada padėti šaltai, kad šiek tiek sustingtų.
4.
Kremui grietinę, jogurtą, cukrų, vanilę ir standinimo miltelius išplakti.
5.
Papuošimui sausainius sutrupinti, grietinėlę išplakti iki standumo. Baltą šokoladą išlydyti su grietinėle.
6.
Ant lėkštės užtepti 1 šaukštą kremo, dėti 1 torto padą, sutepti jį apstingusia aviečių tyrele, ant jos tepti kremą, vėl torto padą, vėl aviečių sluoksnį, vėl kremą, vėl torto padą ir t.t. Aviečių tyrelės man užteko pertepti 3 sluoksniams, jei norite pertepti visus lakštus, gaminkite tyrelės daugiau. Torto viršų taip pat aptepti kremu ir palikti šaldytuve 4 - 5 valandoms ar per naktį.
7.
Tortą aptepti išplakta grietinėle, šonus apibarstyti trupiniais. Ant viršaus užtepti išlydytą šokoladą, uždėti pakavimo celofaną pūslelėmis į apačią ir gerai jį prispausti. Padėti tortą vėl į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Kai šokoladas sustings, atsargiai jį nuimti, apibarstyti likusiai trupiniais ir papuošti uogomis.