Sultingi kibinai su kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Sultingi kibinai su kiauliena
Autorius apie receptą: Trapios tešlos kibinai su kiauliena – bene dažniausias ir mėgstamiausias kibinų variantas. Jie įprasti mūsų skoniui, nesudėtingai paruošiami, sultingi ir neabejotinai Trapios tešlos kibinai su kiauliena – bene dažniausias ir mėgstamiausias kibinų variantas. Jie įprasti mūsų skoniui, nesudėtingai paruošiami, sultingi ir neabejotinai labai gardūs. Kiaulienos įdarui geriausiai tiks sprandinė – ji nėra tokia liesa kaip, pavyzdžiui, kiaulienos kumpis, todėl kibinai iškepa sultingesni. Jei tik norite, į įdarą papildomai įberkite mėgstamų prieskonių ar prieskoninių žolelių, įmaišykite tarkuotų pakepintų morkų, porų ar pievagrybių, smulkintos šoninės gabalėlių. Arba – pradėkite nuo klasikos, nuo šio paprasčiausio recepto, kuriam prireiks vos kelių ingredientų. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
490 gramų kvietinių miltų (550C)
200 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
125 gramai grietinės (riebios)
0.5 šaukšto druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos sprandinės
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
2.
Sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą ar burokine tarka sutarkuotą šaltą sviestą. Trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę.
3.
Išmaišykite ir išminkykite minkštą, nelipnią, glotnios tekstūros tešlą.
4.
Suvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių.
5.
Paruoškite įdarą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
6.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite labai mažais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite. Pagardinkite druska, pipirais ir viską išmaišykite.
7.
Suformuokite kibinus. Tešlą iškočiokite į maždaug 3-4 mm storio lakštą. Dubenėliu ar kitu turimu indu išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.
8.
Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštą paruošto įdaro. Sulenkite tešlą, palikdami įdarą viduryje, ir užspauskite kraštelius. Pirštais užsukite kraštelius, suformuodami banguotą „pynutę“.
9.
Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
10.
Suformuotus kibinus perkelkite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpelius.
11.
Kibinus aptepkite plaktu kiaušiniu.
12.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol kibinų viršus taps gražiai auksinės spalvos, o įdaras bus pilnai iškepęs.
13.
Patiekite kibinus dar šiltus ar atvėsintus.
Patarimai:
Tešlai naudokite šaltą sviestą ir minkykite ją greitai, neleisdami sviestui sušilti ir ištirpti. Šaltas sviestas tešlai suteiks trapumo.
Stenkitės formuoti vienodo dydžio kibinus, kad šie keptų tolygiai ir iškeptų vienu metu.
Formuodami kibinus, rūpestingai užspauskite ir užsukite kraštelius, kad kepant įdaro sultys neišbėgtų.
Kibinus valgykite šiltus ar atvėsusius. Jei lieka kitai dienai, laikykite sandariame inde, kad tešla neapdžiūtų ir neišsausėtų.
Kitą dieną kibinus galite atšviežinti, trumpai pašildydami orkaitėje.
Kiaulienos įdarui idealiai tiks sprandinė – ji nėra pernelyg liesa, todėl įdaras iškepa sultingas.
Jei norite, įdarą papildomai galite pagardinti mėgstamais prieskoniais ar prieskoninėmis žolelėmis.
Jei nemėgstate žalių svogūnų skonio, iš pradžių juos galite iškepti šlakelyje aliejaus, o tik tuomet sumaišyti su sprandine.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital