Autorius apie receptą:
Labai skanus ir kvapnus padažas keptai duonai tiems, kam jau pabodo įprastas majonezo ir lydyto sūrio mišinys. Labai skanu mirkyti kepintą juodą ar baltą duoną. Patiks visiems
Labai skanus ir kvapnus padažas keptai duonai tiems, kam jau pabodo įprastas majonezo ir lydyto sūrio mišinys. Labai skanu mirkyti kepintą juodą ar baltą duoną. Patiks visiems pelėsinio sūrio gerbėjams! Tik pelėsinį sūrį reikėtų rinkitėss tirpesnį, kremiškesnį, pvz. Gorgonzolą, jog padažas būtų tąsus. Arba, jeigu po ranka turite tik trapaus pelėsinio sūrio, papildomai į padažą dar įmaišykite šiek tiek lydyto sūrelio, kuris suteiks tąsumo.
(...daugiau)(...mažiau)
LaMaistas.lt
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 gramų
fermentinio sūrio
100 gramų
sūrio su melsvuoju pelėsiu
(kremiškesnio tipo, pvz. Gorgonzola)
100 mililitrų
pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Storadugniame puode įkaitinti pieną, įtarkuoti fermentinį sūrį ir maišyti, kol sūris ištirps.
2.
Tuomet įtrupinti pelėsinį sūrį ir gerai išmaišyti. Padažo tirštumą galima pareguliuoti beriant daugiau sūrio ar pilant daugiau pieno.
3.
Į indą, kuriame tieksite padažą, įpilkite šiek tiek karšto vandens, kad indas įšiltų ir padažas lėčiau vėstų. Kai indas įšils, vandenį išpilkite, nusausinkite ir tuomet pilkite padažą. Jei pelėsinis sūris ilgo brandinimo ir labai stipraus skonio, jo galima dėti mažiau. Skanaus!
Pieno produktų „Saulės pienas“ galite įsigyti tik parduotuvėse MAXIMA.