Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą dedame išplaktą kiaušinį, majonezą, cukrų ir viską išmaišome. Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir kokoso drožles. Iš visų produktų išminkome tešlą. Miltų dėkite tiek, kad gautumėte minkomą, bet ne per kietą, šiek tiek lipnią tešlą. Tikslus jų kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies ir kiaušinio dydžio. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir atšaldome 2-3 valandas šaldytuve.
Tuomet tešlą paleidžiame per mėsmalę (naudodami kokias norisi sausainių formeles) formuodami maždaug 2,5 cm ilgio sausainiukus. Juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels. Iškepusius išimame iš orkaitės ir paliekame truputį atvėsti.
Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą, į jį merkiame kiekvieną sausainį iki pusės ir dedame ant kepimo popieriaus, kad sustingtų šokoladas. Po valandžiukės galima ragauti. Skanaus :)
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)