Autorius apie receptą:
Labai paprasti ingredientai, labai paprastas gaminimas ir skonis puikus. Receptą radau čia.
Labai paprasti ingredientai, labai paprastas gaminimas ir skonis puikus. Receptą radau čia. Kaip česnako mėgėja kitą kartą į tešlą būtinai subersiu česnako granulių ar žolelių, kad duona gautų sodresnį skonį.
(...daugiau)(...mažiau)Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų
kvietinių miltų
250 mililitrų
kefyro
1 šaukštelis
sodos
1 šaukštelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įsijoti miltus, sodą ir druską.
2.
Į dubenį su miltais supilti kefyrą ir užminkyti tešlą, jei tešla limpa prie rankų, galima jas sutepti aliejumi.
3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 10 minučių.
4.
Atšalusią tešlą padalinti į 5 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočioti ir pabadyti šakute.
5.
Įkaitinti sausą keptuvę ir dėti paplotėlį, kepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
6.
Galima valgyti dar šiltus aptepus sviestu arba jau atšalusius. Puikiai tinka prie sriubos ar sumuštiniams.