Voveraitės tikrai yra vieni mėgstamiausių grybų dėl savo unikalaus skonio ir aromato. Šie grybai puikiai tinka įvairiausiems patiekalams - nuo kremiškų padažų iki kvapnių vištienos patiekalų ar net švelnaus pašteto. Voveraitės suteikia ypatingą skonio natą patiekalams, jiems tiesiog sunku atsispirti!
Šiame straipsnyje rasite įvairius receptus iš LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt, kurie padės jums pasimėgauti voveraitėmis įvairiuose patiekaluose.
Labai skanus, kremiškas padažas tiesiai iš vaikysės. Puikiai tinka patiekti su virtomis šviežiomis bulvytėmis, su kepta vištiena, su makaronais, ryžiais ar net grikiais!
Labai skanūs pyragėliai su grybų įdaru. Iškepa vos per 15 - 20 minučių, tad ilgai laukti nereikės. Puikūs į gamtą, darbą ar tiesiog skanauti kaip užkandį.
Kokie gardūs tampa paprasčiausi makaronai, kai švelnus grietinėlės ir voveraičių padažus užpildo visus sraigtelių tarpelius! Kiekvienas kąsnelis bus švelnus, kremiškas, aromatingas ir labai gardus. Vos keli ingredientai ir vos pusvalandis virtuvėje – tiek tereikia, kad paruoštumėte tobulą šeimos vakarienę.
Tobulas patiekalas, kai norisi greitai, tačiau sočiai ir skaniai. Šie gnocchi su voveraitėmis pavyksta tokie jaukūs ir aromatingi, kad norisi kartoti vėl ir vėl!
Labai skanus, švelnus ir greitai paruošiamas troškinys, kurį pamėgusi visa šeima. Jei norisi, galima tiekti su ryžiais, bulvėmis, šviežiomis daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru.
Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanus ne tik įdaras, bet ypatingai gardi ir tešla. Pyragas tinka vegetarams: ruošiamas be kiaušinių ir mėsos, bet, jei norite, papildomai galima pagardinti kepinta šonine.
Voveraitės puikiai dera ir su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, žiediniais kopūstais. Derinį papildę vištiena, paruošite maistingus, sočius, bet lengvus pietus ar vakarienę.
Skubėkime saugoti gėrybes žiemai! Nėra sudėtinga, o kaip skaniai pavyksta. Tobulas garnyras prie įvairių patiekalų, tinka naudoti padažams ir kitiems patiekalams.
Sotiems ir gardiems pietums labai tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Beje, šiam apkepui galima naudoti ir pievagrybius, ir miško grybus. Jei norisi stipresnio skonio, galima naudoti čedarį ar kietąjį sūrį arba maišyti su fermentiniu, bet šį kartą ruošiau tik su fermentiniu ir buvo labai skanu.
Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.
Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils. Tinka ruošti su įvairiausiais, tiek saldžiais, tiek sočiais įdarais.
Skani, paprasta ir greitai paruošiama sriuba. Odeta dalinasi savo močiutės receptu, tik kiek pakoreguodama jos skonį, pagardindama sriubą aitriąją paprika. Skanumėlis!
Šią puikią mišrainę galite gaminti ne tik iš voveraičių, bet ir iš kitų grybų, žiemai galite pasiruošti visą grybų mišrainių assorti su šiuo vieninteliu receptu! Labai skanu su riekele duonos, virtomis bulvėmis bei žuvies patiekalais.
Ar jau rūpinatės atsargomis žiemai? Šios voveraitės tikrai puikiai tiks žiemos gardumynams. Tinka dėti į padažą, troškinius ir kitus mėgstamus patiekalus ar skanauti kaip garnyrą.
Šių pyragėlių tešla yra iš moldaviškos virtuvės skrynios. Jie yra labai skanūs ir lengvai pagaminami. Šie pyragėliai paruošti su voveraitėmis, bet drąsiai galima rinktis ir kitus mėgstamus grybus. Skanaus!